Het leven in de stad heeft vele voordelen. Alle voorzieningen zijn in de buurt. Er is altijd wat te beleven en de culturele sector is goed vertegenwoordigd. Toch, is er een ding minder handig in de stad. Het hebben van een eigen auto. Daarom kiezen steeds meer particulieren voor shortlease privé. Oftewel een korte lease die dagelijks opzegbaar is. Zo rijd jij alleen een auto als je hem nodig hebt. In deze blog bespreken we enkele voordelen van shortlease voor particulieren. 

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van shortlease is de flexibiliteit die het biedt. Als je als freelancer een korte opdracht buiten de deur hebt, is een auto in de stad niet altijd nodig. Dan kan shortlease een uitkomst bieden. Je gebruikt de auto voor een bepaalde periode en je kunt deze daarna weer teruggeven zonder dat je vastzit aan een langdurig contract.

Ook als je bijvoorbeeld met je gezin op autovakantie wilt, kan shortlease een ideale oplossing zijn in de stad. Na een maand is shortlease al dagelijks opzegbaar. Die zomervakantie naar Frankrijk kan dus prima met een shortlease contract. 

Kostenbesparing

In de stad kun je overal terecht met het OV of de fiets. Daarom is een auto vaak onhandig. Heb je toch een auto nodig voor een korte, aansluitende periode? Dan kan het leasen van een auto voor een korte tijd een goedkopere optie zijn dan het kopen of huren van een auto op de lange termijn. Het leasen van een auto voor een paar weken kan veel goedkoper zijn dan het betalen van de kosten van een huurauto of het kopen van een auto en het betalen van verzekeringspremies en onderhoudskosten. Ga daarom niet direct voor een huurauto, maar onderzoek ook de mogelijkheden van shortlease voor jouw situatie. 

Duurzaamheid

Een shortlease is een duurzame optie voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. In plaats van het kopen van een auto die vaak stilstaat en weinig wordt gebruikt, kun je een auto leasen wanneer je hem nodig hebt en deze daarna weer teruggeven. Dit kan helpen om de hoeveelheid ongebruikte auto's op de weg te verminderen en de druk op het milieu te verminderen. 

Altijd de beste auto

Als je van nieuwe auto's houdt, kan het leasen van een auto voor een korte tijd ook een aantrekkelijke optie zijn. Leasebedrijven bieden vaak nieuwe auto's aan tegen een scherpe prijs, omdat ze de auto na een bepaalde periode weer terugkrijgen en kunnen doorverkopen. Dit betekent dat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder de hoge kosten van de aanschaf en het onderhoud van een nieuwe auto.