Voor je onderneming is het goed mogelijk dat een bedrijfswagen essentieel is. Stel dat je een bezorger, schilder of aannemer bent. Je kunt je het toch niet voorstellen dat je in dat geval niet over een eigen bedrijfsauto beschikt. Je kunt een bedrijfswagen kopen, maar dit is een flinke investering die je een hoop geld koopt. Dit geld wil je wellicht op een andere manier in je onderneming steken. Maar alsnog heb je een bedrijfswagen nodig. In dat geval is een bedrijfsauto leasen een interessante optie. Je kunt onder meer bedrijfsauto’s via LeaseParcours bekijken. Maar waarom zou je hiervoor kiezen en wat zijn je opties?

De voordelen van een bedrijfsauto leasen

Dankzij een bedrijfswagen beschik je over een eigen voertuig die je van hot naar her kan brengen. Dat maakt het bezoeken van klanten een stuk gemakkelijker. Zo kun je zonder problemen jouw bedrijfsactiviteiten uitvoeren. Je heb hierbij de keuzes uit verschillende soorten bedrijfswagens. Je bepaalt zelf of je kiest voor een nieuwe wagen of een tweedehands auto. Ook bepaal je zelf de grootte van de auto, zodat jij er alles in kwijt kunt wat je nodig hebt. Door een bedrijfsauto te leasen voor je onderneming, heb je vaste lasten en weet je wat je kwijt bent per maand. Een auto kopen is in dat opzicht een veel grotere investering in één keer.

Welke leasevorm kies je voor jouw bedrijfsauto?

Er zijn meerdere mogelijkheden als je jouw bedrijfsauto gaat leasen bij een maatschappij. Ten eerste kun je kiezen voor een operational lease. Hierbij huur je in feite een bedrijfswagen. Dit doe je voor een specifieke duur. Dit kan lang zijn, tot 5 jaar, maar er zijn ook shortleases waarbij je voor korte tijd een bedrijfsauto leaset. Na de duur van het afgesproken contract lever je de auto weer in bij de lease maatschappij.

Daarnaast kan er gekozen worden voor een financial lease. Hierbij koop je in feite de auto, maar betaal je wel een maandelijks bedrag aan de lease maatschappij voor de duur van het contract. Dit is vergelijkbaar met het kopen van een huis, waarbij je voor een bepaalde duur een hypotheek af moet betalen. Nadat alles betaald is en het contract afgelopen is, is de bedrijfsauto geheel van jou.

Heb je geen bedrijf maar wil je toch gebruik maken voor private lease voor een elektrische auto? Dat kan natuurlijk altijd!