Je hebt een verkoopwagen nodig. Misschien omdat je van plan bent met een rollende keuken het land te doorkruisen. Of bijvoorbeeld omdat je friet in de winkelstraat wilt verkopen of met handgemaakte producten op de markt wilt staan. Met welk doel je ook op zoek bent naar een verkoopwagen, er zijn diverse opties. Zo kun je een verkoopwagen op maat laten maken of een tweedehands wagen aanschaffen. Daarover lees je hieronder meer.

Zelfrijdende wagen of aanhanger?
Het kan maar zo dat je al online hebt gesnuffeld binnen het aanbod verkoopwagens. Er zijn tal van websites waar je grote hoeveelheden verkoopwagens vindt. Binnen het aanbod verkoopwagens zul je diverse types karren tegen komen. Zo kun je specifiek op zoek zijn naar een kaaswagen, een snackkar of een non-food kraam. Daarnaast zul je aanhangwagens vinden in het aanbod maar kun je ook kiezen voor een zelfrijdende verkoopwagen. Let er daarom altijd goed op welk rijbewijs je nodig hebt bij het besturen van een specifieke verkoopwagen.

Occasions
Naast het soort wagen dat je zoekt, wordt het aanbod opgesplitst in nieuwe en tweedehands verkoopwagens. Het grote voordeel van een occasion is dat je hier snel mee op pad kunt. Daarbij ben je natuurlijk veel voordeliger uit met een tweedehands verkoopwagen. Jouw budget speelt vast en zeker een rol bij het maken van een keuze tussen een nieuwe of tweedehands variant. Is jouw budget wat ruimer, dan is een op maat gemaakte wagen het overwegen waard. Daarbij zijn er vaak financieringsmogelijkheden voor zowel occasions als nieuwe verkoopwagens.

Maatwerk
Je kunt een verkoopwagen helemaal op maat laten maken. Aan deze optie hangt een behoorlijk prijskaartje maar dan heb je ook een wagen die volledig aansluit bij jouw onderneming en het product dat je gaat verkopen. Denk daarbij niet alleen aan een logische, functionele indeling van de wagen en het inbouwen van de benodigde apparatuur maar ook aan de algehele vormgeving. Experts en ontwerpers denken met je mee. Zo heb je straks een wagen waarin je heel efficiënt kunt werken, maar ook eentje die qua uitstraling helemaal past bij jouw onderneming.

Huren
Een verkoopwagen kopen is een optie waarbij je de keuze hebt uit nieuwe wagens en occasions. Daarnaast er ook altijd een mogelijkheid om een verkoopwagen te huren. Dit kan handig zijn wanneer je wilt verkennen of het werken vanuit een verkoopwagen echt bij je past. Of wanneer je een nieuwe verkooplocatie wilt uitproberen bijvoorbeeld. Natuurlijk kan het ook zijn dat je jouw eigen verkoopwagen vanwege onderhoud tijdelijk niet kunt gebruiken. Of je wilt alvast aan de slag terwijl een nieuwe verkoopwagen op maat voor jou gebouwd wordt. Ook dan kan het huren van een wagen de perfecte tijdelijke oplossing vormen.